Vores bygningssagkyndige

Beskikkede bygningssagkyndige sørger for en korrekt tilstandsrapport

Beskikkede bygningssagkyndige er de eneste, der må og kan lave tilstandsrapporter under huseftersynsordningen, som benyttes ved køb og salg af huse i Danmark.

 

Der findes i Danmark ca. 500 beskikkede byggesagkyndige, hvoraf der ca. er 400, som udarbejder tilstandsrapporter.

 

I Botjek er vi 51 beskikkede bygningssagkyndige, der fremstiller tilstandsrapporter. Vi er fordelt med afdelinger over hele landet, så uanset hvor i Danmark din bolig er beliggende, kan vi hjælpe med at udarbejde en rapport på din bolig.

 

Hvordan opnår man beskikkelse? 

 

For at kunne kvalificere sig til at blive beskikket bygningssagkyndig skal man have:

  • En byggeteknisk grunduddannelse med eksamen fra Danmarks Tekniske Universitet, ingeniørhøjskolerne, en af statens to arkitektskoler, bygningskonstruktøruddannelsen eller tilsvarende dansk eller udenlandsk uddannelse.

  • Mindst 5 års dokumenteret erhvervsmæssig erfaring inden for de sidste 10 år ved bygningsundersøgelser eller tilsyn med byggeri.

 

Man skal deltage i et optagelseskursus og bestå en eksamen. Efter bestået eksamen skal man deltage i et mentorforløb, før man selv må indberette tilstandsrapporter.

 

Som beskikket byggesagkyndig skal man deltage i obligatoriske kurser og møder om huseftersynsordningen, som Sikkerhedsstyrelsen arrangerer.

 

Beskikkelsen som bygningssagkyndig gælder i 3 år ad gangen og der skal løbende ansøges om genbeskikkelse. Beskikkelsen er personlig og gives af Sikkerhedsstyrelsen.

 

Kontakt en byggesagkyndig fra Botjek

 

Ønsker du at få besøg af en bygningssagkyndig i forbindelse med for eksempel salg af din bolig, så tag kontakt til en af vores lokale Botjek afdelinger.