Byggeteknisk Køberrådgivning

  • Har du de faglige kompetencer til at gennemskue de byggeteknisk forhold?
  • Kan du vurdere boligens generelle tilstand?

Få en uvildig og kompetent byggeteknisk vurdering af din kommende bolig

Få tryghed i købsprocessen med en køberrådgiver

Drømmer du om at købe en bolig? Køb af fast ejendom er en stor beslutning, og kan for mange virke som en uoverskuelig proces. Uanset om du er førstegangskøber, eller du har prøvet at købe en bolig før, står du over for en lang række faktorer, du skal tage stilling til.

Derfor kan det være rart at have en professionel køberrådgiver med på sidelinjen, der kan skabe overblik over den byggetekniske del, og skabe ro og tryghed i købsprocessen.

Vi tilbyder køberrådgivning, hvor du får en uvildig og kompetent byggeteknisk vurdering af din potentielt kommende bolig, så du kan træffe de bedste valg for dig og din familie. Vores beskikkede bygningssagkyndige og energikonsulenter hjælper dig med den byggetekniske del i købsprocessen som din byggetekniske køberrådgiver.

Få faglig indsigt med uvildig køberrådgivning, inden du køber

Botjek er Danmarks førende leverandør af uvildig køberrådgivning, når du overvejer at købe bolig. Med erfaring fra mere end 10.000 årlige ejendomsbesigtigelser, giver vores eksperter dig fakta om boligens nuværende tilstand og viden om den fremtidige vedligeholdelse. Har du ønsker om at bygge om eller til, kan vi drøfte mulighederne.

Vores rådgivere har mange års erfaring med byggeteknisk rådgivning om boliger og er uddannede bygningskonstruktører, arkitekter, ingeniører, bygningssagkyndige og energikonsulenter. Vi har desuden stor byggeteknisk indsigt og lokale konsulenter rundt om i hele Danmark, som står klar til at hjælpe dig med at få styr på de praktiske dokumenter i købsprocessen.

Kontakt os for en uforpligtende snak

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.
I hverdage mellem kl. 9-15 eller inden for 24 timer.


Høj kundetilfredshed
TrustScore på 4,6. Kunderne vurderer vi leverer en fremragende ydelse.
Høj kvalitet
Vi lever op til byggeriets kvalitetskontrol og yder professionel og uvildig rådgivning.
Hurtig levering
Vi kontakter dig inden for 24 timer og kommer ud til dig inden for 5 hverdage.

Få et uforpligtende tilbud indenfor 24 timer

Din uvildige byggetekniske rådgiver

Banken kan hjælpe dig med de økonomiske aspekter ved køb af bolig. Advokaten tager sig af alle juridiske aspekter som f.eks. alle juridiske dokumenter, samt juridisk rådgivning. Men hvem hjælper dig med at gennemskue de byggetekniske forhold og rapporter, så du reelt ved, hvad det er for en bolig, du køber? Det er der ofte ingen, der gør.

Vi har faglig viden og erfaring med boliger, så vi kan vurdere boligens generelle tilstand og give dig den nødvendige byggetekniske rådgivning, inden du køber. Med vores køberrådgivning ved du fuldstændig, hvad du går ind til. Og vi er 100 % på din side og varetager kun dine interesser. Få hjælp til dit boligkøb.

Vi fortæller dig, hvad der egentlig står i tilstandsrapportenenergimærkningen og elinstallationsrapporten, så du har styr på alle relevante dokumenter til din bolig. Botjek er svaret når du har brug for en professionel køberrådgiver.

Derved får du et overblik over alvoren af de skader, der eventuelt måtte være.

Derudover informerer vi dig om de ting, der ikke er omfattet af tilstandsrapporten. Det kan bl.a. være forhold som er uhensigtsmæssige, ikke besigtiget eller er normale for ejendommens type og alder. Vi kan også hjælpe med en gennemgang af boligen, gennemgang af mulige til- og ombygningsmuligheder samt gennemgang af drift- og vedligeholdelsesplanen, og præsenterer desuden hvilke investeringer, du skal forvente de næste 5-10 år.

Køberrådgivningen foretages af en af vores beskikkede bygningssagkyndige.

Det siger vores kunder om os

"Fantastisk kompetente og behagelige eksperter til såvel tilstandsrapport, energimærke samt elinstallationsrapport. Bedre repræsentanter til disse opgaver kunne jeg ikke ønske mig. Super tilfredshed herfra med tusinde tak."

Erling Bo - 30-03-2022

"De 2 konsulenter der foretog analyse og skrev rapport var utroligt behagelige mennesker. Begge var punktlige, hjælpsomme, venlige, forklarende - både under undersøgelsen og ved gennemgang af rapporter, - og med god humoristisk sans var besøget både lærerigt og nemt."

Alan K Hueg - 30-03-2022

"Vi har fået lavet tre rapporter hos jer, af tre fagligt dygtige konsulenter, som samtidigt var yderst behagelige at være sammen med. I må have en god ansættelsespolitik, siden det er lykkes jer at ansætte så gode medarbejdere."

John Ib - 30-03-2022

"Professionelt, alle aftaler blev overholdt, sympatiske og hjælpsomme medarbejdere hele vejen."

Helle Søgaard - 31-03-2022

"Seriøs gennemgang af ejendommen med gode svar på de fejl, der blev konstateret. Behagelige mennesker at have besøg af."

Steen Dahlgaard - 31-03-2022

"Grundig gennemgang af huset. Ordentlig, venlig og seriøs tilgang. Fin og reel tilbagemelding efter tilstandsrapporten var gennemført."

Ingrid Tast - 31-03-2022

"Super service fra start til slut med tilstandsrapporten, både fra jer på kontoret og til dem der var ude i huset at lave rapporten. Så super god oplevelse."

Lars Larsen - 30-03-2022

"Meget behagelige og kompetente konsulenter, der viste stor respekt for vores ejendom på en tillidsvækkende måde."

Hanne - 30-03-2022

"Konsulenten optrådte professionelt og kundevenligt. Han var god til at forklare sig og det gav en tryghed."

Eva Søndberg - 30-03-2022

"Sød og rar medarbejder som har været hos os 2 gange, punktlig og påpasselig. Alt i alt en rigtig god oplevelse, får de bedste anbefalinger herfra."

Trine Støttrup Holmberg - 30-03-2022

"Rigtig venlig og behagelig service lige fra første kontakt med jeres kontor og helt frem til begge konsulenter havde været på ejendommen. Mine bedste anbefalinger sendes jeres vej."

Astrid Barslund - 30-03-2022

"Jeg er bare så positiv overrasket over hele forløbet! Vi havde brug for alle rapporter lynhurtig og vi fik dem på 4 dage! Konsulenterne var så imødekommende, professionelle og rare at byde indenfor i ens hjem! Bare en helt igennem fantastisk oplevelse."

Jeanette Kjær - 23-01-2021

"I har leveret en hurtig og yderst professionel service, hvor jeg fik rigtig gode forklaringer på mine spørgsmål - og hvor jeg for det meste faktisk ikke behøvede at spørge. Jeres konsulenter kom selv med den relevante information og forklaring. Verdensklasse - og derfor er I allerede anbefalet til en god ven."

Ole, Ølstykke - 11-02-2021

"Jeg fik bare en god fornemmelse af professionalisme, og at de bygningssagkyndige var til at snakke med, og de var gode til at forklare, hvorfor det ene og hvorfor det andet - og om udbedringer overhovedet ville kunne indtjene sig."

Lars Rud - 09-02-2021

"Kort tid fra bestilling til besigtigelse af huset. Hurtig aflevering af rapport efter besigtigelse. Kommer til tiden. God info inden besøg på mail samt ved ankomst."

Morten Smith - 16-01-2021

"To super behagelige konsulenter. Vores varmeste tak og anbefalinger af Lars og Thomas fra Botjek. Virkelig en god oplevelse og håber at den gode tilbagemelding kommer til dem. MEGET behagelige fyre!!"

Anette og Peter - 28-02-2021

"Kort og godt blev aftaler indgået hurtig - aftaler blev overholdt - kommunikationen var klar og tydelig."

Per Bonnichsen - 18-01-2021

"God, hurtig, professionel og effektiv håndtering, og meget hurtig til at lave rapporterne - de kom samme dag."

Anette & Jan Seerup - 11-02-2021

"Utroligt venlige personer, der kom ud til os. Og de havde virkelig styr på tingene og var meget grundige."

Susanne Isaksen - 12-02-2021

"De to der var her, var rigtigt flinke og hjælpsomme. Deres rapporter gav et realistisk billede af vores hus. De gav os også nogle gode råd."

Maria Søgaard - 01-03-2021

"Professionelle, kompetente, empatiske og effektive personer, der udførte tilstands- og elrapporter."

Hanne og Erik Ravn - 09-02-2021

"Jeres konsulent arbejdede professionelt. Han forklarede hvad han lavede og svarede fyldestgørende på vore spørgsmål."

Jørgen Kristensen - 21-01-2021

"Botjek var fra start til slut informative, ordholden og professionelle i alt, hvad Botjek foretog sig."

Elin Fogh Melvang - 28-01-2021

"Alle aftaler overholdt. Kom til tiden. God gennemgang efter besøg med mundtlige kommentarer på gule og røde markeringer."

Ole Taankvist - 09-02-2021

"Det at få undersøgt og "bedømt" ens ejendom kan godt være lidt betænkeligt, men vi oplevede ikke noget negativt. Det hele foregik fornuftigt roligt og blev gjort grundigt, så vi er godt tilfredse."

Hans Peter Phillip - 25-02-2021

"Seriøse, venlige og informative konsulenter. Vi følte os meget trygge i processen. Kan kun sige positive ting om "vores" to konsulenter."

Jørn Fritz - 29-01-2021

"Byggeteknikeren var meget positiv og venlig samt gav sig tid til at forklare emner på boligen på en let forståelig måde."

Steen Pøhlsgaard - 20-01-2021

"Super hurtig behandling og meget venlig og ordentlig hjælp i forhold til diverse dokumenter."

Tine Agerskov - 01-03-2021

"Alt i alt en god oplevelse med tilstandsrapport og el-rapport. Professionelle og flinke folk og en god dialog om, hvad der skulle laves."

Ole Pedersen - 22-01-2021

"Syntes bare at I er så hjælpsomme, selvom det sikkert er "dumme" spørgsmål, der stilles. Desuden føler jeg at I har styr på det, og IKKE springer over hvor gærdet er lavest. Man føler sig godt behandlet og tryg i jeres hænder."

John Benny - 26-01-2021

"Det var en god oplevelse - også fordi vi ikke har prøvet det før. Han gik stille og roligt rundt og var god til at besvare vores spørgsmål til de forskellige ting."

Frank Vinther - 18-02-2021

"Jeg var her selv og er selv faglært. Synes de 2 personer var meget kompetente og vi fik en god snak om tingene."

Peter Madsen Greve - 19-01-2021

"Meget kompetent medarbejder, som gav sig tid til at forklare og som var venlig og respektfuld under sit besøg. Det fremstår som et seriøst foretagende, hvor man kan have tillid til det arbejde, der udføres. Det gælder også omvendt når man så skal købe nyt hus. At man ved tingene er grundigt gennemgået."

Marlene Gudmann - 02-02-2021

"Meget professionelt personale, der var super grundige i gennemgangen af huset. Og så var de søde og venlige. Prisen var god. Vil give dem mine varmeste anbefalinger."

Stine og Jacob - 06-02-2021

"Den byggesagkyndige var meget behagelig og professionel under sit besøg. Han forklarede fint manglerne."

Rasmus Andersen - 25-02-2021

"Der var ikke den store forstyrrelse i vores hverdag. Hvis vi spurgte om noget, fik vi svar. Efter udarbejdelsen af rapporten blev vi orienteret om, hvorfor vi fik nogle "k"-er. Det var rigtigt dejligt."

Sanne Boiskau - 01-02-2020

"En saglig og faglig god oplevelse."

Anders Kyllingsbæk - 07-02-2020

"Professionelt forløb med de berørte parter."

Henrik Walter - 06-02-2020

"Alt gik super fint, alle aftaler blev holdt. God service ved gennemgang efter udarbejdelse af tilstandsrapport."

Lone Høhrmann - 22-03-2020

"Grundig gennemgang af sympatiske konsulenter."

Bent Hansen - 23-02-2020

"Venlig konsulent og omhyggelig gennemgang af boligen."

Ingelise Holmsgaard - 14-02-2020

"Vores oplevelse er, at det blev udført meget professionelt, og med en virkelig god forklaring på skaderne. Ligeledes følte vi os trygge i, hvilke skader som vi skal udbedre, og hvilke vi ikke behøver inden salget."

Marice Charlotte - 03-06-2020

"Kompetente og venlige medarbejdere med tid til at forklare tingene, vi spurgte ind til."

Aase Louise - 05-02-2020

"Flinke folk med stor faglig viden."

Frank Blicher - 22-02-2020

"Dem der var hos os, var meget dygtige og grundige. De var også gode til at forklare."

Mette Lundegaard - 06-02-2020

"Jeg blev kontaktet hurtigt. Det var muligt at I selv hentede nøgle ved mægler, så jeg ikke behøvede være på adressen. 4 timer efter sidste planlagte tid modtog jeg alle 3 rapporter, det kalder jeg hurtig og effektiv service.

Pia Jeppesen - 06-06-2020

"Utroligt flinke og effektive konsulenter med godt humør, og havde man spørgsmål fik man et godt og forståeligt svar man kunne bruge til noget."

Anton Peter - 24-05-2020

"Fin forklaring inden udarbejdelsen og fyldestgørende information efterfølgende. Behagelig personlighed."

Maja Nørdrup - 05-06-2020

"En meget personlig og behagelig kontakt med fornuftige forklaringer til bedømmelserne, samt med anvisning til løsninger på problemerne."

Erik Toft Jensen - 13-06-2020

"De to mænd fra Botjek var yderst behagelige og var meget forklarende."

Sidsel Grønn - 29-01-2020

"Begge konsulenter virkede meget erfarne indenfor fagområderne. God mundtlig og skriftlig formidling. Rapporter stemmer overens med, hvad jeg blev orienteret om efter endt gennemgang. God rådgivning i relation til observerede mangler og denne rådgivning lægger et godt grundlag for prioritering af min udbedring af fejl og mangler."

Kristian, Hillerød - 10-02-2020

"God og faglig orientering i undersøgelsens forløb - behagelige konsulenter."

Inge Nørgaard - 29-01-2020

"Personlig og professionel. Kundeservice når det er bedst."

Maria Wivel - 18-02-2020

"Det er første gang vi prøver dette, og jeres konsulent satte sig ned med os og fortalte os, hvordan det foregik trin for trin og tog os med gennem hele processen, og gav sig god tid til at svare på de spørgsmål vi måtte have. En rigtig god oplevelse."

Christina Milbrat - 13-02-2020

"Ukompliceret proces, hurtig rapportering, fin udnyttelse af digitale muligheder."

Svend Mertz - 05-06-2020

"Både konsulenten på el- og tilstandsrapporten var grundige og ordentlige. De kunne på redelig vis argumentere for de ting, de påpegede."

Søren Bo Husum - 25-02-2020

"God respons fra starten. Hurtig fremsendelse af materiale, der skulle udfyldes. Flinke og rare personer, der kom og lavede de 3 rapporter. Tak for god behandling."

Lene Kristiansen - 19-02-2020

"Hjælpsom og punktlig konsulent, som udarbejdede rapporter meget hurtigt efter besøg. Derudover god hjælp fra administration ift. at aftale nyt møde (fik udarbejdet en kladde på tilstandsrapport oprindeligt)."

Henrik Sigmer - 07-06-2020

Hvad indeholder vores køberrådgivning?

1. Gennemgang af boligen med fokus på fejl og mangler
Vi gennemgår boligen fysisk, så du ved, hvad du køber – før dit boligkøb er bindende. Er der bemærkninger på elinstallationsrapporten, kan vores el-tekniker hjælpe dig med at vurdere disse. De juridiske konsekvenser af bemærkninger i tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten kan vi også forklare dig.

2. Gennemgang af ejendommens rapporter
Hvis du køber hus, sommerhus eller ejerlejlighed, får du normalt udleveret en tilstandsrapport, elinstallationsrapport og et energimærke.

Tilstandsrapporten beskriver ejendommens stand og eventuelle fejl eller skader. Det samme gør elinstallationsrapporten – bare i forhold til ejendommens installationer. Men tilstandsrapporten giver også en række andre nyttige oplysninger, f.eks. om boligens areal svarer til det antal m2, der står i BBR, om der er bygningsdele, der ikke er besigtiget af den byggesagkyndige, sælgers oplysninger om ejendommen og meget andet. Men det er svært for de fleste at vurdere, hvad de enkelte oplysninger betyder både i praktisk og ikke mindst juridisk. I forbindelse med gennemgangen sikrer vi, at du forstår, hvad anmærkningerne betyder.

3. Vurdering af boligens skader og fejl samt et skøn over omkostningerne til at udbedre dem

4. Generel vurdering af ejendommen i forhold til tilsvarende ejendomme
Når gennemgangen er afsluttet, giver den byggesagkyndige en generel vurdering af ejendommen set i forhold til tilsvarende ejendomme af samme alder og byggestil.
Den bygningssagkyndige gennemgår til sidst de vigtigste ting, du som mulig køber skal være opmærksom på ved den pågældende ejendom.

5. Rådgivning om ejerskifteforsikring
At tegne en ejerskifteforsikring er en gode idé for både køberen og sælgeren af en bolig. Hvis du som køber ikke tegner en 

ejerskifteforsikring, overtager du risikoen for gamle fejl og skader, der er opstået før din overtagelse – og som derfor ikke er dækket af din husforsikring.

Den bygningssagkyndige kan give gode råd i forhold til valg af ejerskifteforsikring og ejerskifteforsikringsselskab. Den bygningssagkyndige kan også orientere om forhold i tilstandsrapporten, der er vigtige at være opmærksom på i forhold til ejerskifteforsikringen. Det kunne fx være anmærkninger i tilstandsrapporten, der kan medføre at ejerskifteforsikringen tager forbehold og ikke vil dække specifikke skader.

Læs mere om ejerskifteforsikring her 

Video om huseftersynsordningen


6. Byggeteknisk rådgivning om forventet vedligeholdelse af boligen, så I kender driftsomkostninger for fremtiden

7. Byggeteknisk rådgivning om muligheder og udfordringer ved at ændre på boligen

Den byggetekniske rådgivning er normalt mundtlig og foretages altid på ejendommen i samarbejde med jer, men andre muligheder kan aftales individuelt.

Vi tilbyder landsdækkende service med vores køberrådgivning. Vi har lokale byggesagkyndige i hele landet, så overvejer du at købe et nyt hus, så kontakt os med vores køberrådgivning, så finder vi den bedste bygningssagkyndige til opgaven. Vælg Botjek som uvildig køberrådgiver til din bolig og få en komplet byggeteknisk gennemgang, hvor du samtidig får styr på alle dokumenter, som rent praktisk omhandler din bolig. Vores dygtige køberrådgivere ser frem til at hjælpe dig, blot udfyld kontaktformularen og vi tager kontakt til dig hurtigst muligt.

Vælg et af vores mest populære produkter

Tilstandsrapport

Få tjekket tilstanden på din bolig, og få styr på skaderne

LÆS MERE

Eleftersyn

Vores el-tekniker gennemgår din ejendom, og du undgår overraskelser

LÆS MERE

Energimærke

Vi synliggør energiforbruget, og giver forslag til forbedringer

LÆS MERE

Pakkeløsning

Få det du har brug for i én samlet pakke:

  • Tilstandsrapport
  • Eleftersyn
  • Energimærke

LÆS MERE

Viden og råd

Renovering

Nybyggeri

Køberrådgivning

Hvad er en byggerådgiver?

Uvildig rådgivning om byggeteknik, lovgivning og markedsforhold.
Læs mere

Energibesparelse

Energirenovering

Energioptimering

Energirenovering – hvad kan betale sig?

Tænk altid energi ind, når der bygges om eller renoveres.
Læs mere